TOZ TOPLAMA SİSTEMLERİ

Toz toplama sistemleri, mal alım çukuru toz tutma sistemleri, toz emiş sistemleri, elevatör toz emiş sistemleri, fan ve siklonları, torbalı filtreleri, jet filtreleri lisanlı depoculukta ve tahıl depolama tesislerinde, oluşan tozların ayrışması ve toplanması amacıyla kullanılır. Depolanacak tahıl, tesiste taşınırken ortamda ciddi miktarda toz oluşur. Bu tozlar çeşitli problemlere yol açabilmektedirler. Ayrıca oluşan bu tozlar, çelik silolar gibi depolama tesislerinde gereksiz yer kaplamaktadır. Depolama tesislerinde sağlıklı bir çalışma ortamının oluşması için toz toplama sistemleri oldukça önemlidir.

Toz toplama, toz emiş sistemleri ile tahıl depolama kalitesi yükseltilir. Ortamda oluşan istenmeyen tozlar emilerek toplanır. Bu tozlar, oluştukları yerde ortama yayılmadan toplanır. Ortamdaki toz, toz toplama sistemleri emiş gücü sayesinde sisteme çekilerek toz tutucu filtrelere aktarılır. Bu filtreler istenmeyen tozları tutarak sistemin temizlenmesini sağlar. Tesiste çalışan kişilerin ve makinelerin çalışma ortamı temizlenir. Toz toplama sistemleri toplanan temiz havayı ortama geri salarken, aşırı sıcak havayı ve nemli havayı da engeller. Bu şekilde de ortamdaki sağlıklı hava miktarını arttırır. Bu sistemler ile kötü havayı atıp ortama sağlıklı hava kazandırabilirsiniz. Toz toplama sistemleri yoğun toz oluşumu olan ortamlarda kullanılması önemli ve gerekli olan sistemlerdir. Mal alım çukurları, elevatör taşıma sistemleri tozların yoğun oluştuğu, toz tutma sistemleri ve toz emiş sistemlerinin özellikle kullanılması gereken yerlerdir.

Toz toplama sistemleri, çeşitli seçenekler ile sunulur. Toz toplayıcı sistemler, fan ve siklonları, torbalı filtreleri, jet filtreleri seçilirken çalışılan ortamda oluşan toz şekli ve miktarı dikkate alınmalıdır. Her ortamda kullanılacak toz toplama, toz emiş sistemleri aynı olmamalıdır.

Toz toplama sistemleriyle ilgili talepleriniz için lütfen bizimle iletişime geçin.