TAHIL TAŞIMA EKİPMANLARI

Tahıl taşıma sistemleri, Kovalı Elevatör, Zincirli Konveyör, Bant Konveyör, Vidalı(Helezon) Konveyör tahılların bir konumdan diğerine tahrik sağlayan bir motor, dişli malzemeler, zincirler vb. gibi ekipmanlar ile aktarıldığı mekanik sistemlerdir. Konveyörler ve elevatörler en önemli tahıl taşıma sistemleridir. Konveyör ve elevatörlerin ana amacı, elle taşımayı minimuma indirmek, iş yükünü kolaylaştırmak, işlemler arasındaki iş akışını hızlandırmak, verimi artırmak, maliyeti düşürmek vb. nedenlerdir. Günümüzde, sanayide malzemenin elle taşınması en aza indirilmeye çalışılmaktadır. Konveyör ve elevatörlerde buğday, arpa, mısır gibi birçok tahıl ürünü taşınabilir. Tahıl taşıma tesislerinin iş gücünde konveyörler ve elevatörler önemli bir etkiye sahiptir. Tahıl taşıma sistemlerine temel amaç sadece tahılların bir yerden diğerine taşınması değil, aynı zamanda depolama silolarında ve diğer tahıl depolama ve işleme tesislerinde doldurulma ve boşaltma işlerinin yapılmasıdır.

Konveyörler ve elevatörler uygulama şekillerine göre çeşitli tiplere ayrılır. Bantlı konveyör, zincirli konveyör, vidalı konveyör, bantlı ve kovalı elevatörler bu tiplere örnektir. Konveyör seçimi belirtilen kapasiteye, taşıma mesafesine ve konumuna (yatay, dikey veya eğimli olsun), taşınacak ürünün özelliklerine, özellikle kütle yoğunluğu, maksimum parçacık boyutu, aşındırma etkisi, akışkanlığı ve sıcaklığa bağlıdır.

Bunun dışında konveyör ve elevatör gibi taşıma sistemlerinin başka birçok kullanım alanı vardır. Bunlar otomotiv, elektronik, havacılık, ilaç, şişeleme, konserve, ambalajlama gibi sektörlerdir. Hem yüzey hem de yer altı uygulamaları için kullanılabilen çok yönlü sistemlerdir bu nedenle madencilik sektöründe de yaygın olarak kullanılmaktadırlar.

Tahıl Taşıma Ekipmanları teklif talepleriniz için lütfen bizimle iletişime geçin.