SİLO MONTAJI

Çelik silo montajı, çelik silo sektöründe en önemli hususlardan biridir. Üretici firma tarafından montajlanmak üzere gönderilen çelik silolar ve taşıyıcı sistemler birçok bileşenden meydana gelir. Montajı ve kurulumu mutlaka deneyimli personel ile yapılması gereken bu ürünler kolay montaj yapılabilmekle birlikte, gözden kaçan ya da yerinde kullanılmayan malzemeler nedeniyle arızalara, depolanacak veya depolanmış üründe kayıplara vb. birçok iş yükü ve maddi kayba yol açabilmektedir. Kurumsal ya da süreklilik mantığı gözetmeyen birçok firma, rekabetçi piyasada iş yapmak için değil, işsiz kalmamak için mücadele ederken kendi üzerlerine ve hizmet verecekleri firma üzerine yükledikleri riskin farkında olamamaktadırlar.
Daha güvenli bir çalışma ortamı ve daha iyi bir tesis için firmaların montaj sırasında dikkat etmeleri gereken noktalardan bahsedelim;
•    Kullanılacak malzemelerin detaylı bir şekilde montajını gösteren kitapçıklar üretici firmalardan mutlaka temin edilmelidir.
•    Şantiye alanı çalışma şartlarına uygun hale getirilmeli, saha betonunu tamamladıktan sonra montaja başlanmalıdır.
•    Şantiye sahasına malzemeler düzenli ve muhafazalı bir şekilde montaj sırasına göre yerleştirilmelidir.
•    Tesisin genel yapısını ve detaylarını gösteren mekanik proje saha ekibinin sürekli görebileceği bir pano üzerine asılmalıdır.
•    Mümkün ise üretici firmadan kurulum esnasında sürekli destek alabileceğiniz eğitimli montaj personeli talep edilmelidir.
•    Şantiye alanında çalışacak bütün personelin İSG teçhizatları temin edilmelidir.