HAVA PATLAÇ SİSTEMLERİ

Yem sektörüne, firmamızın kurucusu Bora Dağlıoğlu tarafından kazandırılan hava topu patlaç sistemleriyle kepek, küspe ve yem silolarında köprü oluşumuna son veriyoruz. Matlı Yem A.Ş'nin tüm fabrikalarına kurduğumuz, CP Yem A.Ş ve sektördeki birçok yem fabrikasının tercihi EVA Hava Patlaç Sistemi ile ilgili detaylı bilgi için lütfen bizimle iletişime geçin. Özellikle yem ve yem hammaddelerinin depolanmasında köprü oluşumu, yapışma sorunu gibi sebepler yem fabrikalarında ciddi zaman ve maddi kayıplara sebep olmakta, klasik yöntemler ile (vibrasyon motoru, rotoflow vb.) hiçbir zaman kesin çözüm alınamamaktadır. Yem fabrikaları uzun süre ve kesintisiz çalışması gereken tesisler olduğundan EVA hava topu patlaç sistemleriyle birlikte üretimdeki kayıpların önüne geçilmektedir.  

Hava topları genellikle siloların konik veya gövde kısımlarına monte edilmektedir. Bir siloda kullanılacak hava tüplerinin hacmi ve adedi silonun çapı, yüksekliği, içerisinde depolan ürüne göre ekibimiz tarafından belirlenip montajı yapılmaktadır. Siloya bağlanan hava tüpleri vasıtası ile silo içerisine giren özel tasarım nozullar vasıtası ile hava patlatılır ve malın akışı sağlanır. Patlatma işlemi kontrol panosundan duruma göre, manuel(istenildiği zaman), timer(istenilen aralıklarla) veya PLC sisteme entegre edilerek yapılabilir. 

Pek çok durumda standart bir sisteme tarafından sağlanan sıkıştırılmış hava yeterli bir çalışma ortamı oluşturacaktır. Hava Topları etkinliği arttıran 5-6 barlık bir basınç aralığında çalışır.

Avantajları ; Düşük enerji tüketimi, düşük gürültü seviyesi, kolay kurulum ve çalıştırma, köprü oluşumundan dolayı oluşan üretim ve işçilik kayıplarının ortadan kalkması, minumum işletme maliyeti.