ZİNCİRLİ KONVEYÖR FİYATLARI VE BAKIMI

Zincirli konveyör imalatı, eğimli zincirli konveyör, zincirli konveyör fiyatları, zincirli konveyörlerde bakım ve onarım, tahıl depolama tesislerinde önem arz etmektedir. Zincirli konveyörler, yatay veya eğimli olarak siloları doldurma ve boşaltma amacıyla kullanılan, farklı kapasite ve model seçenekleri ile üretilen tahıl taşıma sistemleridir. Zincirli konveyörler, tahrik oluşturan bir motor, redüktör, dişliler, zincir ve çeşitli bağlantı elemanların birbirine monte edilmesiyle oluşur. Ürünün tutulması ve taşınması için zincire çeşitli boyutlarda plakalar bağlanır. Tahılların taşınması için kullanılan bu plakalar, çeşitli taşıma kapasitelerine uygun olarak üretilir. Zincire monte edilmiş yüksek sürtünme dayanımına sahip bu plakalar, ürüne zarar vermeden, daha az kuvvetle taşıma işlemi gerçekleştirmektedir. Ayrıca çeşitli malzemeler sayesinde çeliğin sürtünmesi azaltılarak sistemin uzun yıllar sorunsuz olarak çalışması sağlanır. Sonuç olarak taşıma işlemi, dişli, zincir ve zincir üzerine sabitlenen taşıyıcı plakalar ile yapılmaktadır. Isıl işlem ile sertleştirilen zincir elemanları yüksek kopma ve kesme dayanımına sahip hale getirilmiştir. Bu şekilde zincirli konveyörlerin teknik servis ve bakımı kolaylaştırılmış ve bakım maliyetleri düşürülmüştür. Saha koşullarına ve ihtiyaçlarınıza göre, zincirli konveyörler birçok farklı uygulama seçeneği ile sunulmaktadır. Hububatınızın durumuna, saha koşullarına ve kapasitesine göre uygun fiyatlı ve doğru konveyör sistemi seçimi önemlidir. Doğru seçilmeyen ve doğru şekilde projelendirilmeyen konveyörler taşıma yetersizliği ve sürekli bakım onarım gerektiren problemlere yol açmaktadır. Zincirli konveyör sistemlerinin seçimi ve projelendirilmesinin bu konuda tecrübeli ve yetkili kişiler tarafından yapılması gerekir.

Zincirli konveyörlerin bakımı, daha verimli ve uzun çalışması için, çalışma öncesinde ve çalışma sırasında aşağıdaki kontroller yapılmalıdır;

  1. Konveyör giriş çıkışları ürün akışlarını engelleyecek durumlara karşı kontrol edilmelidir.
  2. Konveyör zincirinin gerginliği ve zincire montajlı taşıyıcı paletler kontrol edilmelidir.
  3. Dişli yatakları gresle yağlanıp rahat çalışır durumda olduğu kontrol edilmelidir.
  4. Redüktörlü motorda çalışma esnasında ısınma ve zorlanma olup olmadığı kontrol edilmelidir.
  5. Zincirli konveyörde çalışırken normalin dışında sesler duyulursa sistem durdurulup kapaklar açılarak sesin sebebi araştırılmalıdır.
  6. Zincirli konveyör içerisindeki ürün bitinceye kadar çalıştırılmaya devam edilmelidir.
  7. Zincirli konveyörler boşta çalıştırılmamalıdır.

Zincirli konveyör fiyatı almak için tıklayınız.