KOVALI ELEVATÖR

Kovalı bantlı elevatörler, kovalı zincirli elevatör, kovalı elevatör fiyatları, tahıl taşıma tesislerinde oldukça önem arz etmektedirler. Kovalı elevatörler, taşınması istenen malzemenin bir noktadan istenilen bir noktaya dikey olarak aktarılmasında kullanılan mekanik taşıma sistemleridir. Özellikle yüksek miktarda dikey taşınması gereken tahıl gibi malzemelerin taşınmasında çok kullanışlı mekanik taşıma sistemleridir. Kovalı elevatörlerin, uzun ömürlü ve bakım masraflarının düşük olması seçeceğiniz kovalı elevatör tipine ve doğru kullanıma bağlıdır. Doğru seçilmiş kovalı elevatörler, taşıma ve depolama işlemlerinizin aksamadan yürümesini sağlayacağı gibi bakım masraflarınızı da düşürecektir.

Kovalı elevatör imalatında ve seçiminde, taşınacak ürün kapasitesi en önemli faktördür, elevatörlerde taşınacak malzeme yoğunluğu, kova hacmi ve taşıma bandı hızı kapasiteyi belirleyen üç önemli unsurdur. Bu unsurlar göz önüne alınarak kapasite belirlenmelidir. Bant ve kovalar, kovalı elevatörlerde en pahalı ve en sık değiştirilmesi gereken malzemelerin başında gelmektedirler. Bundan dolayı hangi tip bandın ve kovanın seçileceği özellikle önemlidir. Bant ve kova seçiminde, kovalı elevatörün tahrik tipi, kovalı elevatörün yüksekliği, tambur çapı taşınacak ürünün yoğunluğu, sıcaklığı, boyutları, nemliliği vb. gibi noktalara dikkat edilmelidir.

Kovalı elevatörin taşıma sistemlerindeki önemi çok büyüktür. Dikey taşımanın gerekli olduğu depolama tesislerinde tesisin verimli çalışması, sadece sağlıklı işleyen ve doğru seçilmiş taşıma sistemlerine bağlıdır. Kovalı elevatörlerde yanlış montaj, kovalı elevatörün denge ayarlarının doğru yapılmaması, eksik yağlama, temizlik şartlarının yerine getirilmemesi, ürününüze uygun olmayan kova tiplerinin seçilmesi gibi hatalarla birçok problem ortaya çıkar. Bu nedenle kovalı elevatör seçiminde, montajında ve kullanımında bu alanda tecrübeli ve nitelikli kişilere danışılması oldukça önemlidir.

Kovalı Elevatör teklifi almak için lütfen bizimle iletişime geçin.